PRVI KONGRES ISHRANA BUDUĆNOSTI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

U Titelu je 15.10.2011.god održan I Kongres Ishrana Budućnosti sa međunarodnim učešćem, koji je okupio entuzijaste prirodne ishrane, na inicijativu Društva za populacionu politiku „Breg“ iz Titela. Kongres je opravdao i prevazišao svoje očekivanja, jer „Plava sala „ opštinskog suda u Titelu, koja broji 120 mesta, bila je pretesna da primi preko 200 zainteresovanih izlagača radova i zainteresovanih posetioca. Izložbeni prostor ispred „Plave sale“, je također bio premali za izložene prirodne namirnice (sveže, sirove) kao i pristiglu literaturu i specijalitete lokalnih domaćica.

Utiske sa I Kongresa najbolje odslikava deo medijskog izveštaja, iz časopisa, koji govori: Živa hrana karakteriše stil života koji promoviše ishranu sirovim namirnicama biljnog porekla. Uz fizičke aktivnosti i brigu o duhovnosti, leči, podmlađuje i daje snagu duhu i telu. Kada je reč o hrani koja se termički obrađuje, bila ona biljnog ili životinjskog porekla, ona je mrtva, a postoji samo jedna važna podela hrane-na živu i mrtvu. Takođe, kada se govori o ishrani uma, postoji samo podela na živu i mrtvu ishranu duha. Živa ishrana oplemenjuje duhovnošću, a mrtva degradira i uništava duhovni život čoveka.
Ako vam je ovaj postulat, po kojem je samo „život sposoban da rađa i podržava drugi život“ jasan – dobro došli na II kongres ishrane budućnosti! Kažemo na drugi, jer je prvi upravo završen, i to u Titelu. Varoš na tri reke, s neverovatno bogatom, a na žalost, poprilično zanemarenom istorijom bila je domaćin skupa, koji je, u najmanju ruku bio zanimljiv.

Šta znači, na čist entuzijazam, u jednom gradiću, koji nikom nije usput 200 učesnika iz nekoliko zemalja, može da pretpostavi samo ko je to pokušao. U prostor bez odgovarajućih uslova, energija okupljenih oko Društva za populacionu politiku „Breg“ iz Titela, ne samo da je privukla goste iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Gruzije, Mongolije… nego je, kao na tanjiru, servirala i bez malo trideset ozbiljnih naučno-stručnih radova, koji su u ovoj oblasti dragoceni. „Paracelsus-Ishrana budućnosti“, „Hrana za 21 vek“, Prirodni baj-pas aterosklerotičnih krvnih sudova“, „Gruzija-zemlja dugovečnih ljudi“, „Značaj prijateljstva za zdravlje“, naziv su samo nekih od njih.

I kao što obično kod nas biva, kada se gotovo ni iz čega nešto stvara, može se kladiti, kako iza cele priče sa mnogo imena stoje samo vera i volja usamljenog pojedinca. Ni ova titelska priča nije izuzetak. Ginekolog u lokalnom Domu Zdravlja Titel Dr Boro Vujasin, sa grupom istomišljenika je pokrenuo ovu značajnu manifestacijom, sa željom da se utiče na svest i savest pojedinca i zajednice, da se promeni način ishrane, jer je naučno dokazanu da prirodna ishrana sprečava 97% bolesti savremene civilizacije. Znajući da je humana populacija na ivici biološkog sunovrata, ovu ideju zasigurno je potrebno podržati, te krenuti u realizaciju u praksi.

U svetu je zabeleženo hiljade svedočenja o lečenju najtežih bolesti prelaskom na ishranu sirovom hranom. Mi smo, tim povodom, dobili već i prvi Kongres, održan u Titelu. Dogodine će, kažu, trajati tri dana.
Iskreno, želimo im uspeh, radi boljeg života svih nas, kao sadašnjih, tako i budućih generacija.

Organizatori knogresa