Jubilarni 10. Kongres “Ishrana Budućnosti” premašio sva očekivanja

Simbolično u 11.55h svečano je otvoren Jubilarni 10. multidisciplinarni Kongres sa međunarodnim učešćem “Ishrana budućnosti”.

Novosadski Kamerni Hor sa dirigentom Božidarom Crnjanskim počeo je svečano otvaranje, potom su se obratili organizatorka kongresa Ivana Vujasin i počasni član Kongresa za 2021. godinu dr Lazar Trifunović.

Prisutni gosti, učesnici, predstavnici Grada Novog Sada, član veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, prisustvovali su i svečanom otvaranju radnog dela Kongresa, čast da otvori radni deo Kongresa pripala je psihologu Aleksandru Šibulu sa temom “Sami sa sobom u najteže vreme“.

Nakon sesija “Nauka budućnosti”, “Tendencija/Svedočenja”, radionica i panel diskusije “Na samoj granici”, za koju je direktno uključen iz Londona dr Robert Melamede, prisutni gosti su imali priliku da uživaju u jedinstvenom zvučnom opuštanju “Na talasima harmonizacije” uz Aniku Petrović i njenim timom.

Hodnici ispred amfiteatra su vrveli od pozitivnih komentara kako o organizaciji tako i o kvalitetu ovogodišnjeg programa, panel diskusije kao radionice bile su izuzetno propraćene i pozdravljene ovacijama.

Sve veća zainteresovanost za ovaj jedinstveni Kongres svedoči broj radova koji je svake godine sve veći činjenica da je za ovaj 10. jubilarni pristigao 171 rad, s tim da je, prema odluci upravnog i naučnog odbora, 77 radova pronašlo svoje mesto u Zborniku, koji se objavljuje u tiražu od 10 000 primeraka.

Ceo program i ko su bili predavači na Jubilarnom Kongresu možete pogledati na linku.

PROGRAM KONGRESA