II MEĐUNARODNI KONGRES ISHRANA BUDUĆNOSTI

INFORMACIJA O ODRŽANOM II MEĐUNARODNOM KONGRESU ISHRANA BUDUĆNOSTI

U Titelu, u periodu od 31.08 – 01.09.2012 godine, u Hotelu „Tisa“ Titel, održao se II Međunarodni Kongres Ishrane Budućnosti, Titel 2012.

Ideja vodilja kongresa jeste da putem ishrane budućnosti „Menjajući sebe-menjamo svet“, svet u kojem želimo da živimo, zarad nas i generacija koje će doći nakon nas.Zbog bespoštedne i bezgranične trke za profitom i materijalnim vrednostima, čovek je ugrozio prirodu, zatrovao sve oko sebe, a sebe doveo na ivicu biološkog postojanja.

Danas je Čovek, kao i sav živi svet na planeti Zemlji, životno ugrožen, ali na žalost, još uvek mnogi nisu svesni te opasnosti. Sa aspetka trenutnog stanja, ne izgleda tako. Međutim, ako se analiziraju zbivanja u prošlosti, kao i sadašnje stanje, lako se da zaključiti, da danas vlada epidemija neizlečivih bolesti koje nisu postajale pre 100 godina. To je rezultat drastičnog zagađenja životne okoline, a samim tim i čoveka, jer sve je u životu povezano. Naučna činjenica jeste, da je u poslednjih dvadesetak godina, sposobnost prirodnog obnavljanja ljudske populacije opala je za 50 % sa tenedencijom pogoršanja, što i te kako zabrinjava sveopštu javnost. Postoji bojazan, da će nakon 2025 godine ukoliko ne promenimo način ishrane i življenja, neplodnost biti oko 90%

Ima pretpostavki, da će 2150 godine, zbog humane depopulacije na planeti Zemlji živeti oko 500 000 000 (pet stotina miliona), kao što je bilo 1640 godine, dok će na sadašnjem prostoru Republike Srbije živeti oko 500 000 stanovnika. Da se neželjeno ne bi desilo, učesnici kongresa tvrde da ishrana budućnosti može dati svoj neprocenjivi doprinos.Ideja vodilja ishrane budućnosti jeste prirodna hrana bez termičke i industrijske obrade, svakodnevna upotreba biološki aktivnih dodataka u ishrani, solarna joga, prirodna (izvorska, živa…) voda, optimalna fizička aktivnost, prirodan i zdrav vazduh, apstinencija od ksenobiotika, svakodnevni odmor u skladu sa prirodom, stav praštanja i zahvalnosti, kao i neophodnost vere da čineći dobra dela živimo život dostojan čoveka.

Vizija ishrane budućnosti jeste da se spreči smrt naše majke planete Zemlje, da dođe do njene prirodne detoksikacije i regeneracije… Pitanje biološkog opstanka ljudske populacije, nije privilegija bilo kog naučnika, struke, materijalnog statusa, obrazovanja… već nasušna potreba svakog pojedinca za svoj život, i život svega živog što će doć nakon nas. Radi toga je ovo jedinstven kongres u svetu, čiji multidisciplinarni karakter omogućava svima profesijama, koje žele da čine i čine doprinos zdravijem i srećnijem životu svega živog na planeti zemlji, da iznesu svoj praktičan stav i stručno mišljenje. Tačno je da samo ISTINA, o neophodnosti sopstvene, a samim tim i sveopšte promene načina života, može biti garant bolje i srećnije budućnosti.

Međunarodni naučno-stručni odbor, koga su sačinjavali članovi iz Republike Srbije, Republike Srpske, SR Nemačke, Republike Mongolije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Italije, Republike Gruzije, B. Republike Makedonije, Republike Slovačke, Ruske Federacije i Kanade, na čelu sa Prof, dr sci, Jovanom Savičićem, od 70 pristiglih radova, za prezentaciju i publikovanje je prihvatio 61 načno stručni rad.Kongres Ishrane Budućnosti je okupio preko 400 učesnika iz Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, Republike Mađarske, Republike Makedonije, Mongolije, Kanade, Ruske Federacije, Australije… na kome je od prihvaćenih 61 radova za prezentaciju, prezentovano 50 radova, što govori o veoma uspešnom odazivu.

Kongres je otvorio gospodin Toni Petrović, savetnik u Ministarstvu Energetike, Razvoja i Zaštite Životne Sredine, dok je Ministar Zorana Mihajlović sa saradnicima, uspela prisustvovati kongresu tokom jedne od sesija i propratiti izlaganje radova iz SAD, Ruske Federacije, Republike Srbije… te nakon toga sa očitim zadovoljstvom pozdravila sve prisutne, uz podršku svim aktivnostima kongresa, sa željom za zdraviji i bolji život sadašnjih i budućih generacija.

Na Kongresu su posebno bili zapaženi radovi: Borba za opstanak, od Katarine Alavanje (12 godina), promoterke ishrane budućnosti Zrenjanina, Republika Srbija; Tajna je razotkrivena, Boro M. Vujasin, dr med. spec. II., Titel, Republika Srbija; Sve je – jedno, Vladislav Savović, promoter ishrane budućnosti, Novi Sad, Republika Srbija; Značaj duhovnog života u sadašnjosti, Marija Astrojeva dr sci. Kemerovo, Ruska Federacija; Ponovno rađanje, Grish Gantuya, promoter ishrane budućnosti, Ulaanbaator, Mongol Uls; Humani kalgonat, Heidi Stoya Kalinich, promoter ishrane budućnosti, Toronto, Kanada; Plemenito Sunce, Vojislav Krivokuća, promoter ishrane budućnosti, Beograd, Republika Srbija; Telo nikad ne laže, Sonja Jović, dr med. akupunkturolog, Niš, Republika Srbija; Kako sam pobedila multiplu sklerozu (prikaz slučaja), Ljubica Davidov, promoterka ishrane budućnosti, Novi Sad, Republika Srbija; Dopuna ishrane u XXI veku, Grozdana Paunović, Vladimir Paunović, promoteri ishrane budućnosti, Zrenjanin, Republika Srbija; β-glukani u promociji zdravlja, Ljubica Medić Mijačević, Zdenka Nikolić Dragutinović, dr med. spec., dr med. spec.,Zemun, Republika Srbija; Ishrana dece uzrasta tri do pet godina,Vesna Cvjetanović, promoterka ishrane budućnosti, Zadar, Republika Hrvatska; Antibiotik koji hrani, Elvira Moroanka, dr med. spec., Vršac, Republika Srbija; Flaširana voda ili voda iz slavine, Tibor Kovač, promoter ishrane budućnosti, Namešnadudvar, Republika Mađarska; Terapeutsko gladovanje (post), Vlado Roksandić, promoter ishrane budućnosti, Novi Sad, Republika Srbija; Radite ono što govorite, Olivera Vujasin, promoterka ishrane budućnosti, Titel, Republika Srbija; Kako izlečiti visok tlak na prirodan način? Svetlana Pasarić, promoterka ishrane budućnosti, Virovitica, Republika Hrvatska; Zaštita biljaka bez hemije, Mirjana Nedić, dr med. spec., Novi Sad, Republika Srbija; Fluor i pasta za zube, Julka Rakić, promoterka ishrane budućnosti, Šajkaš, Republika Srbija …

Svim pohvale učesnika kongresa za realizaciju radionice „Ishrana Budućnosti“ u prezentaciji Bobe Vujinović i Olivere Rosić iz Beograda i Nene Roksandić iz Novog Sada, kao i radionice „Akumulacija duhovne ishrane“ u prezentaciji Steve Plavšića iz Kovilja. Praktičnu primenu ishrane budućnosti putem fizičke aktivnosti, prisutnima je demonstrirao Saša Plećević – Doktor Filgud. Pozitivna energija uz bogat kulturno-umetnički program u društvu Mikija Jevremovića, Eleonore Barudžije, Zorana Tutunovića… Tina Favazza, plesne škole „Bolero“… je bila blagodet za sve prisutne, koja je poslala pozitivne vibracije upućene budućnosti života planete.

Znajući i verujući, da je „Ishrana Budućnosti“ ideja i vizija od svetskog značaja, koja je ponikla u Titelu, tvorci vizije u budućnosti kao i do sada, računaju na svesrdnu podršku i lični angažman svih dobronamernih pojedinaca i institucija, radi boljeg za sve nas, kao i čovečanstva u celosti.