VIII Kongres „Ishrana Budućnosti“

Uspešno realizovan 8. Multidisciplinarni Kongres “Ishrana budućnosti” sa međunarodnim učešćem. Ove godine otvaranju je prisustvovao rekordan broj posetilaca, te se u sali, kai i u susednoj prostoriji tražila stolica više. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je otvorio ovogodišnji kongres uz reči pre svega podrške organizatorima.

Ovaj događaj je posebno važan u kontekstu razvoja kongresnog turizma. Novi Sad ima stalnu progresiju broja domaćih i stranih turista, a kada je reč o daljem unapređivanju na tom polju, poseban akcenat je stavljen baš na kongresni turizam. Ovaj kongres takođe napreduje iz godine u godinu, teme kojima se bave su lični napredak, odnos prema svom okruženju, što je interesantno i korisno. Drago mi je što ljudi koji imaju ideje uspevaju da ih realizuju, a Grad je tu da ih podrži – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednica organizaciong tima kongresa Ivana Vujasin, je istakla razlike između ovogodišnjeg kongresa i prethodnih, rekavši da iz godine u godinu je sve veći, o čemu svedoči činjenica da se ove godine prijavio najveći broj učesnika do sada. Tokom dva dana kongresa istakla je da će svi posetioci moći da čuju inovacije i ideje 101 predavača, sa različitom tematikom, a opet sve sjedinjene sa jednim jedinstvenim ciljem – poboljšanja i očuvanja zdravlja i životne sredine.

Ishrana budućnosti jeste jedinstven kongres u svetu, gde je ulaz besplatan i slobodan za sve zainteresovane, a tretira sve aspekte zdravijeg i srećnijeg načina življenja, rekao je na početku svog izlaganja koordinator kongresa Akademik, prim. dr med. Boro Vujasin.

Počasni član ove godine je Snježana baronesa Rajačić, koja je u svom govoru istakla značaj ovakvih kongresa.

Evropska akademija nauka je uvek tu da podrzi ovakve skupove. Skupove koji iz godine u godinu postaju sve veći i jači, i koji zasigurno premašuju sve geografske okvire i granice. Ovakav broj ljudi, vrhunskih stručnjaka, različitih profesija i polja interesovanja, koji su udružili svoju energiju sa željom da je ugrade u bolje sutra, ne samo nas kao pojedinaca, nacije, naroda, nego nas kao građana sveta je retka šansa za svakog od nas.

Program VIII Kongres