PROF. DR SCI. Jovan Savičić

Red. prof. Dr sci. JOVAN SAVIČIĆ

Prof. dr Jovan Savičić je rođen 19. 04 1955. god. (od oca Petra i majke Milice) u Gornjoj Peckoj, Opština Mrkonjić Grad, Bosna i Hercegovina, SFRJ. Onovnu školu je završio u Titelu 1968., i srednju tehničku školu 1974 u Zrenjaninu. 1979. god. diplomirao na smeru profesor politehničkog obrazovanja i vaspitanja na Pedagoško – tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, 1996. magistrirao na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu (oblast informatika u obrazovanju), i na istom fakultetu 1999. stekao naučno zvanje doktor tehničkih nauka (uža naučna oblast – informatika u obrazovanju).

Od 1982. do 1999. radio kao profesor politehničkog i informatičkog obrazovanja u srednjim i osnovnim školama u Bečeju i zatim u Titelu.
Od 1999. radi na Univerzitetu u Novom Sadu do 2007. radio na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu u zvanju docenta i vanrednog profesora. Od 2007. radi na Pedagoškom fakultetu u Somboru u zvanju redovnog profesora na više predmeta orijentasanih na informaciono komunikacione tehnologije u obrazovanju.

Interesovanje i istraživačke aktivnosti: Informatika u obrazovanju, obrazovni softver i savremene inteligentne tehnologije u obrazovanju.