MILAN NIKOLIĆ

Dipl. nutr. Milan Nikolić
STRUČNI SARADNIK

Od ranog detinjstva zainteresovan za alternativu, dugovečnost, ezoteriju i za spremanje hrane.

1997. godine postaje vegetarijanac, posle dugog niza pravoslavnih višenedeljnih postova i dosezanja uvida o jedinstvu sa životinjama.
1998. godine postaje vegan – isključivi vegeterijanac. Iste godine upisuje Fakultet za ishranu, gde postiže izvanredne rezultate i dalje promoviše vegansku ishranu.
1999. godine diplomira na Fakultetu za ishranu s radom na temu o veganskoj ishrani, i počinje aktivno da se bavi hatha jogom, kao i drugim vidovima joge.
2000. godine počinje aktivno da upražnjava solarnu jogu.
2001. godine svoja znanja o ishrani i prirodnoj medicini preusmerava sve više na pomoć ljudima obolelim od najtežih bolesti, i njihovoj preventivi i lečenju pomoću hrane i prirodnih metoda, gde konvencionalna medicina ne daje adekvatna rešenja.
2002. godine širom Srbije drži seriju predavanja o veganskoj ishrani, kao i seminare i radionice, posebno o sirovoj hrani.
Milan Nikolić, diplomirani dijetetičar-nutricionista, dugogodišnji vegan, stručni savetnik za biljnu ishranu i zdravije stilove ishrane i života, kaže: „Ishranom i fitoterapijom tretiraju se sva fizička i psihička stanja i oboljenja, posebno uspešno sve savremene bolesti (kardiovaskularna oboljenja, dijabetes, povišeni pritisak, holesterol, ateroskleroza…).“

Milan Nikolić drži stručno savetovanje za ishranu sportista, konsultacije za biljnu ishranu, održava stručne edukacione seminare i radionice sirove ishrane…
Ima za cilj da poveća broj najzdravijih pojedinaca u stanovništvu biljnom ishranom – prelaskom na siguran i zdrav način, uz stručnu pomoć i podršku, čime se postiže najbolje psihičko i fizičko stanje s vrhunskom količinom životne energije i vedrine.