Ljubenko Zvizdić

Ljubenko Zvizdić, novinar Radio Televizije Vojvodine.U Javnom servisu Vojvodine zaposlen je od 1991. godine.Do sada je u novinarstvu dobitnik više domaćih i međunarodnih priznanja. Dobitnik je četiri nagrade Radio difuzne organizacije Vojvodine, tri puta u žanru reporetaže i emisije kao celine ( Vršac, Sombor i Sremska Mitrovica ).

Osim pomenutih priznanja dobitnik je tri međunardno nagrade za reportaže, dve Interefera ( Sombor ), Europres Travel Festa ( Subotica ) i Društva novinara Vojvodine ( Novi Sad ). Dve reporteaže čiji je on bio autor nagrađene su za tonsku realizaciju na međunarodnom festivalu Taktons u Novom Sadu. Dobitnik je specijalnog priznanja za izuzetno kvalitetan rad Festivala autorskog filma podunavskimh zemalja u žanru radijske reporteaže u Apatinu.

Inače, Ljubenko Zvizdić je do sada objavio pet zbirki poezije „Leptirica“, „Kapi“, „Miris zrelih trešanja“, „Sto puta ti kažem“ i „Kraljivica snova“. Uvršten je u antologiju savremene srpske poezije za decu i mlade „Kad srce zasvetluca“- selektor Pero Zubac. Autor je romana „Kad su anđeli plakali“ i monografije „Luka Marin“.

Dobitnik je međunarodne nagrede za poeziju „Zlatno pero“ u Ljubljani 2012.godine.Na međunarodnom konkursu „Karlovačkog lista“ povodom Svertskog dana pezije, dobitnik je treće nagrade u Sremskim Karlovcima 2015.godine. Dobitnik je međunarodne nagrede za poeziju „Zlatno pero“ u Ljubljani 2012.godine. Predsednik je nadzornog odbora Udruženja novinara Srbije