USPEŠNO PROTEKAO IV KONGRES

Demo Image

IV MULTIDISCIPLINARNI KONGRES ISHRANA BUDUĆNOSTI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM, održan je u Republici Srbiji, u gradu Novom Sadu, u amfiteatru SPENS-a, 04.-05.oktobra 2014. godine.

 Prilikom svečanog otvaranja kongresa, koji je počeo sa svojim radom tačno u pet do dvanaest, zbog neočekovano velikog interesovanja za ovaj događaj, prostor amfiteatra je bio pretesan za sve zainteresovane, te su gosti stajali i u holu ispred amfiteatra.

U ime grada Novog Sada, prisutne je pozdravio Goran Sečujski, mr sci.,izražavajući zadovoljstvo što se ovakav značajan i svrsishodan skup održava u Novom Sadu, želeći i verujući, da će Novi Sad biti domaćin i svih narednih kongresa.

Koordinator kongresa Boro M. Vujasin, prim. med., zahvalio se svim učesnicima i gostima kongresa iz svih krajeva Republike Srbije, Republike Srpske, Republike Makedonije, Republike Bosne i Hercegovone, Australije, Novog zelanda, Kanade, Hrvatske i Velike Britanije, ističući da ovaj kongres već i sada ima međunarodni karakter i značaj, sa tendencijom da postane svetski događaj, okupljajući sve aktere koji se bave akademskim i praktičnim sferama zdravijeg i srećnijeg života humane populacije, kao i svog živog i neživog sveta na planeti Zemlji.

SAMO „ISHRANOM BUDUĆNOSTI MOŽEMO SPASITI ŽIVOT“

Demo ImageBoro dr M. Vujasin, prim.med.II.


„Život je čudo“. Život je neuništiv. Samo je pitanje, da li ga razumemo, poštujemo, živimo... i šta će biti, ako ne budemo videli i izgubimo osećaj.
Svi smo mi jedno i sve je jedno. Sve je u životu i neprekidnom lancu obnavljanja povezano.
Čovek je stvoren i rođen da živi život „punim plućima“, da bude zdrav, srećan... ali ...
... kada razmišljamo o igri smrti i sistematskom, svakodnevnom  masovnom ubijanju ljudi, ništa nije uporedivo sa ovim danas.
Profitersko-materijalistička filozofija življenja, svakodnevno se favorizuje, iako se time život uništava, a propast ubrzava.
Naš je današnji svet - svet patnje, pun nesreća i bolesti...
Današnja rešenja su suprotna životu, a istinska skrivaju i ne primenjuju...
Iskorištavanje ljudi je sve izraženije... „Mnogi i ne žive“, samo što to ne znaju ...
Naša kuća, planeta Zemlja je zagađena. Imamo svakodnevne ekološke katastrofe. Prirodna i životna okolina  je narušena.
Svetom vladaju politički sukobi i nemiri. Nema mira na našoj planeti.
Potreba za promenom načina života je ogromna.
Ako brzo nešto ne učinimo, imaćemo ogromnu nestašicu energije i svih prirodnih resursa.   Velika je greška, što se radi nas i budućih generacija ranije nismo pokrenuli...