Autor: Vlado Roksandić

KAKO SAM POBEDIO RAK (lično iskustvo)

Vlado Roksandić
promoter ishrane budućnosti
Novi Sad, Republika Srbija

Cilj svakog čoveka jeste kad sazna za neki zdravstveni problem, da bude odlučan u donošenju prave odluke. U skladu sa Hipokratovom tvrdnjom da „Ako nisi spreman da promeniš način života tebi nema pomoći“, dileme nije bilo.

Bio sam spreman, i preuzeo sam odgovornost da promenim način života, i da uzmem stvar u svoje ruke.
Metodološkim istraživanjem stručno-naučne literature, na osnovu ličnih i iskustava ljudi koji znaju i govore istinu, došli smo do aputa koji daje najbolje rezultate.Svaka bolest se može preduprediti. Potrebno je ukloniti uzrok. Ljudsko telo se može regenerisati i obnoviti a vremenski interval zavisi od težine bolesti i principa promene načina života.

Moj slučaj sve to potvrđuje. Krajem marta 2010. godine saznao sam, na osnovu zvaničnih nalaza (laboratorija, UZ, biopsija) da imam rak prostate i da hitno moram na operaciju. Nisam se sa tim mogao pomiriti. Verovao sam da postoji drugi put.

Na osnovu pravovremene informacije prijatelja, počeo sam da proučavam literaturu o promeni načina života, prvenstveno promeni ishrane, znajući da prirodna (sirova – živa) hrana ima sve životne materije neophodne za život moga tela. Nije mi trebala priprema, sve sam promenio odjednom, presna – živa hrana postala je moja stvarnost, vera i nada da činim najbolje.
Na tom putu je bilo problema, dobronamerno su me opominjali, posebno lekari, da grešim, da se patim i slično i da tako neću ništa postići, sem što ću izgubiti vreme.

Nisam se pokolebao, znao sam da sam izabrao najbolje. Uživam u živoru, nizašta nisam uskraćen, samo sam dobro odabrao. Koristim voće, povrće, orašaste plodove, semenje, klice, samoniklo bilje, žitarice umereno, i u svom izvornom obliku bez termičke obrade i uobičajnih fabričkih dodataka. Rekao sam hemiji veliko ne. Da ne bi čekao organsko, koristim najbolje što mogu nabaviti. Ako posumnjam na GM, odustanem, šta drugo?

Obzirom da, naučna istraživanja potvrđuju da količina hranjivih, to jest biološko-aktivnih materija, zbog osiromašenog zemljišta i savremenog načina proizvodnje umanjila kvalitet namirnica, odlučio sam da svakodnevno koristim određene dodatke ishrani, pritom težeći da koristim najbolje, što sam pronašao u Forever Lliving Products proizvodima.

Pored ishrane, koristim zdravu vodu, pijem kombuhu i čaj (samo je on termički obrađen) i redovno postim višednevne postove, isključivo na vodi.
Post je fantastična pomoć organizmu u samoizlečenju. Redovno vežbam i igram fudbal. Družim se dobrim ljudima. Dovoljno za zadovoljstvo a i za život, posebno.

Vreme je prolazilo, nisam žurio sa kontrolom zdravstvenog stanja. Znao sam da je za sve potrebno vreme.
Prvi rezultati, ohrabrujući, sledeći još bolji. Ultrazvučnom i laboratorijskim dijagnozama se potvrđivao kontinurani napredak u ozdravljenju, da bi se nakon šest meseci tumor smanjio tri puta a nakon 8,5 meseci više ga nije bilo. Tako je i sada.

Bolest je ružna prošlost i opomena za budućnost.
Pored osnovne bolesti, popravio sam sve rezultate, tako da od početka promene načina života i ishrane nisam uzeo niti jedan lek, mada sam do tada redovno uzimao terapiju za normalizaciju krvnog pritiska.

Postoje hiljade i milioni ljudi, kojima je priroda povratila zdravlje…
Ukoliko vam je zdravlje narušeno, krenite mojim putem. To je put kojim sam oduvek trebao ići. On je jedino ispravan. To je put zadovoljstva, zdravlja, sreće…

Rad objavljen u: .
Zborniku sažetaka I Kongresa Ishrane Budućnosti Sa Međunarodnim Učešćem, Titel 2011, 15. 10. 2011, Društvo Za Populacionu Politiku „Breg“, printXpress Novi Sad, str. 32-33, ISBN 86-68497-11-07